Etusivu » Poissulkeva avioehtosopimus ja sen sisältö

Avioehtosopimus ja sen sisältö

Poissulkeva avioehtosopimus on sopimus, jolla voidaan määrätä omaisuudesta, joka aviopuolisolla on avioehtosopimusta tehtäessä sekä omaisuudesta, jonka aviopuoliso saa myöhemmin avioehtosopimuksen voimassaoloaikana. Avioehdolla voidaan sulkea myös perintönä tai testamentilla saatu tai saatava omaisuus avio-oikeuden ulkopuolelle.

Avioehto on sopimuksena niin sanottu joko/tai -sopimus, jolla tarkoitetaan sitä, että avio-oikeus joko on tai ei ole. Avio-oikeudella tarkoitetaan sitä, onko puolisolla oikeutta toisen puolison omaisuuteen avioliiton päättyessä.

Tilaa avioehtosopimus hintaan 160,00 € (sis. alv 24%). Tilauksen jälkeen lakimiehemme on teihin yhteydessä puhelimitse. Asianajotoimisto Legistum Oy laatii avioehtosopimukset edullisesti ja ammattitaitoisesti. Tarvittaessa avioehtosopimus voidaan allekirjoittaa toimistollamme ja toimistomme henkilökunta voi toimia avioehtosopimuksen todistajina. Avioehtosopimuksen allekirjoittamisesta ja todistamisesta tulee sopia erikseen tilauksen yhteydessä. Avioehtosopimuksen allekirjoittamisesta toimistollamme veloitamme 50,00 € (sis. alv 24%).

Tarvittaessa saatte kauttamme myös avioehtosopimuksen käännettynä vieraalle kielelle tästä erikseen sopimalla. Voitte mainita käännöstarpeen tilauslomakkeen lisätietoja kohdassa tai ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Poissulkeva avioehtosopimus

Avioehtosopimuksella voidaan muun muassa määrätä, että:

1. kummallakaan aviopuolisolla ei ole avio-oikeutta mihinkään toisen aviopuolison omaisuuteen (avio-oikeuden täydellisesti poissulkeva avioehtosopimus)

2. kummallakaan aviopuolisolla ei ole ei ole avio-oikeutta tiettyyn toisen puolison omaisuuteen (osittainen avioehtosopimus)

3. toisella aviopuolisolla ei ole avio-oikeutta mihinkään toisen aviopuolison omaisuuteen (yksipuolinen täydellisesti poissulkeva avioehtosopimus)

4. aviopuolisolla ei ole ei ole avio-oikeutta tiettyyn toisen puolison omaisuuteen (yksipuolinen osittainen avioehtosopimus)

Avioehto voidaan tehdä joko mahdollisen avioeron varalta ja / tai toisen puolison kuoleman varalta.

Avioehtosopimuksen voi laatia myös itse, mutta on suositeltavaa kääntyä asiantuntijan puoleen. Avioehtoa koskevat lain asettamat muotovaatimukset. Mikäli näitä vaatimuksia ei ole noudatettu, voi toinen puolisoista vaatia tuomioistuinta julistamaan avioehdon jopa pätemättömäksi. Avioehdon tulee aina olla kirjallinen ja allekirjoitettu sekä päivätty. Lisäksi avioehdossa vaaditaan kaksi esteetöntä todistajaa.